Amerikansk fotboll

Amerikansk fotboll är en av de mest kända sporterna i USA och uppkom med inspiration av rugbyn från England och övriga Storbritannien. Sporten räknas som en av de mest intensiva kontaktsporterna i världen, och har blivit så pass populär att den nu praktiseras i ett 60-tal länder. Spelarna måste förbereda sig både fysiskt och mentalt för att bokstavligen kunna tackla de svåraste hindren på fotbollsplanen. På StubHub hittar du biljetter till Amerikansk fotboll oavsett vilken match inom NFL (National Football League) det gäller. Klicka dig bara vidare för att läsa mer om de olika evenemangen som är aktuella just nu!

Spelet är uppdelat i offensiva och defensiva spel, och varje spelare är antingen specialiserad på anfall eller försvar. Varje lag har elva deltagare på planen, och huvudpoängen är att ta bollen till motståndarlagets målområde, eller att sparka in bollen mellan målstoplarna. Flest poäng ger en touchdown – då en spelare springer in med bollen eller tar emot en passning i målområdet. Passa på att skaffa biljetter till Amerikansk fotboll och se en match live redan idag!


Vi använder cookies för att bättra våra webbtjänster. Genom att gå vidare samtycker du till dess användning. Läs mer om Cookiepolicy här.