Biljetter till Bundesliga och fotboll i toppklass

Ska du ta en tripp till Tyskland, eller vill du helt enkelt bara uppleva riktigt bra fotboll? I så fall borde du inte missa chansen att se landets fotbollsstolthet Bundesliga. Ligan med några av de största stjärnorna i europeisk fotboll håller samma kvalitet som La Liga och Premier League och är ett måste för alla fotbollsfantaster att uppleva live! Passa på och köp biljetter på StubHub och se Tysklands högsta fotbollsdivision på plats tillsammans med tusentals andra fotbollsfans. Oavsett om du hejar på  Bayern München, Schalke 04 eller något annat av topplagen, hittar du biljetter till dina matcher här på StubHub. 

Bayern München regerar Bundesliga

Den Tyska Bundesligan började spelas säsongen 1963/1964 vilket innebär att turneringen har hållit igång i mer än femtio år. Genom tiderna har den klassiska avsparkstiden alltid varit 15.30 på lördagar, men matcherna spelas ofta i slutet på veckorna, så även på fredagskvällar och eftermiddagarna under lördagarna och söndagarna. På Bundesligas femtioårsjubileum såldes 500 000 säsongspass - vilket var ett klart rekord. Biljetter till Bundesliga säljs fortfarande flitigt till fans av tysk fotboll, och flera av de tyska klubblagen har slagit igenom stort internationellt. Enligt siffrorna är de bästa klubblagen Borussia Dortmund, Hoffenheim, Schalke 04, Borussia Mönchengladbach samt Bayern München, som nu återigen står som regerande mästare efter att ha vunnit förra säsongen av Bundesliga. Hur kommer det gå i år? Kommer Bayern kunna försvara titeln och ta hem guldet än en gång? Ta reda på det själv med biljetter hät från StubHub. 

Historien bakom tyska Bundesliga

Innan Bundesligas födelse 1963 gick de bästa lagen i varje regionalt fotbollsförbund vidare till ett slutspel, där vinnaren helt enkelt kröntes till tysk mästare. Tankarna på en Bundesliga fick liv tidigt, redan på 1920-talet, men Tysklands brokiga historia gjorde att det dröjde innan Bundesliga kunde introduceras på riktigt. Det som verkligen fick fart på diskussionerna var då dåvarande Västtyskland åkte ut med huvudet före i kvartsfinalen i fotbollsvärldsmästerskapet 1962. Fler och fler röster började enas om att Tyskland behövde en ny, professionell liga. Totalt var det 46 klubbar som ansökte om att få var med och spela i Bundesliga. Den första omgången av Bundesliga spelades således den 24 augusti 1963 och besöktes av 300 000 åskådare. Tidernas allra första Bundesligavinnare blev FC Köln. Nu för tiden deltar 18 lag i Bundesliga och Bayern München är regerande mästare med 27 titlar under bältet. Stjärnorna och topplagen är många och både RB Leipzig, Schalke 04 och Dortmund lär vara sugna på att utmana Bayern München denna säsong. Kan Bayern München hålla ställningen, eller blir det något av de konkurrerande lagen som tar hem vinsten? Upplev allt på plats med Bundesliga biljetter från StubHub! Välj ditt favoritlag bland de lag som deltar och köp dina biljetter snabbt och säkert på vår webbsida.

Rekommenderade matcher


Vi använder cookies för att bättra våra webbtjänster. Genom att gå vidare samtycker du till dess användning. Läs mer om Cookiepolicy här.