Ericsson Globe, Stockholm, Sverige

Green Day Stockholm

Vi har goda nyheter: efter flera år av tystnad är Green Day tillbaka med en ny turné! Det amerikanska punkrockbandet släpper sitt nya album i oktober, och ger sig sedan ut till flera länder i Europa innan de slutligen intar scenen i Globen den 27/01/2017. Biljetter till Green Day Stockholm hittar du snabbt här på Ticketbis – din portal för biljetter till live-evenemang.

Nytt genomslag med albumet ”Revolution Radio”?

Green Day slog igenom redan 1994 med albumet ”Dookie”, och sålde miljontals kopior världen över. Efter genombrottet på nittiotalet blev det tyst för gruppen, och det var inte förrän 2004 och releasen av albumet ”American Idiot” som gruppen började höras i radio igen. Jämfört med de tidigare albumen ”Insomniac”, ”Nimrod” och ”Warning”, blev American Idiot ett nytt genomslag,  där låtar som ”When September Ends”, ”Boulevard of Broken Dreams” och ”Holiday” började spelades flitigt i svensk radio. Men trots gruppens framgång skulle kommande album bli något av en besvikelse. ”21st Century Breakdown” och triologin ”Uno!”, ”Dos!”, ”Tré!” som släpptes år 2012 uppnådde inte publikens förväntningar, och det skulle ta fyra år innan bandet blev aktuellt med det kommande albumet ”Revolution Radio”, som har releasedatum i oktober. 

Kan ett nytt sound ta tillbaka gruppen till höjderna, eller funkar deras tidigare poppunksound? Albumets första singel ”Bang Bang” har redan släppts digitalt, och har främst influenser från Green Days tidiga epok på nittiotalet. Låten har hamnat högt upp på Billboard-listor som US Mainstream Rock och US Alternative Songs. Andra låtar som du får höra om du bokar biljetter till Green Day Stockholm är singeln ”Somewhere Now” och ”Revolution Radio”.

Green Days konsert i Stockholm 

Green Day har sålt över 75 miljoner album världen över, varav 22 miljoner i USA. Det blir den första gången på sju år som bandet besöker Stockholm: senast var 2009, då de turnerade med sitt dåvarande album och bland annat besökte Ericsson Globe. Den 27 januari 2017 är gruppen äntligen tillbaka för ett återbesök i huvudstaden. Passa på att se dem i Globen i vinter och börja det nya året på topp! Biljetter till Green Day Stockholm hittar du snabbt och säkert här på Ticketbis.  


Köp riskfritt

Ett team bestående av 350 medarbetare garanterar äktheten på biljetterna.

Lita på de som vet bäst

Ticketbis är den största marknadsplatsen i världen inom biljetthandel.

Alla biljetter betalas i SEK. Priserna i USD beräknas i informativt syfte.

Filtrera efter

Ort Tillgängliga Pris per biljett Dela upp köpet i 12 betalningar Pris per biljett

Andra Green Day evenemang

Vi använder cookies för att bättra våra webbtjänster. Genom att gå vidare samtycker du till dess användning. Läs mer om Cookiepolicy här.