Världsmästerskapet i Handboll 2019 i Danmark & Tyskland

Det första världsmästerskapet i handboll anordnades år 1938 i Tyskland. Då var det bara Sverige, Tyskland, Österrike och Danmark som deltog. Sedan dess har tävlingen expanderat i rasande fart, och idag är det 24 länder som deltar: 14 från Europa, 3 från Afrika, 4 från Asien och 3 från Latinamerika. I år äger tävlingen alltså rum i Danmark och Tyskland i januari, och biljetter till Handbolls VM 2019 och den spektakulära finalen kan du hitta här på StubHub, din marknadsplats för att sälja och köpa biljetter. 

Hård konkurrens att vänta i Handbolls VM 2019

Nästa handbolls VM för herrarna tar plats i Tyskland, samt i Danmark på Jyske Bank Boxen och på Royal Arena i Köpenhamn, och biljetterna kommer i vanlig ordning att vara otroligt populära. Grupplottningen tar plats i Juni och efter det står det klart vilka landslag som möter varandra i denna spektakulära tävling! Trots att Sverige hör till ett av de starkare lagen resultatmässigt, är det också ett faktum att de på senare år har fått lämna plats för andra lag på prispallen. Förra världsmästarna Frankrike samt Danmark, Norge, och Tyskland är alla starka konkurrenter till det svenska handbollslandslaget, där Frankrike också är det land som tagit flest guldmedaljer genom tiderna. Hur går det i nästa världsmästerskap? Ta reda på det med biljetter från StubHub.

Sveriges landslag blev otroligt populärt under 1990- talet under ledning av Bengt Johansson och är nu ett av världens mest framgångsrika landslag. Den absolut första landskampen spelade Sverige på hemmaplan i Stockholm 1934 och därefter växte sporten snabbt i popularitet.  Sverige lyckades dessutom ta brons i det första organiserade världsmästerskapet i Tyskland redan år 1938. De har sedans dess vunnit flera guld i EM och VM. Senaste stora framgången kom 2012 då man tog sig hela vägen till final där man dock förlorade med 22-21 mot det franska laget. Sverige har haft många storskyttar genom åren, och rekordet då det kommer till landslagsmål och landslagskamper håller Magnus Wislander med totalt 384 landskamper och 1185 landslagsmål. Han utsågs även till Århundradets bästa handbollsspelare år 2000. Under 2016 fick Svenska landslaget en ny kapten, Kristjan Andresson, och i senaste VM i Januari 2017 spelade svenskarna snabbt och med många anfall men åkte ut i kvartsfinalen mot de slutgiltiga vinnarna Frankrike. Missa inte chansen att se hur det går nästa gång med biljetter från StubHub.

Danmark rustar upp inför kommande Handbolls VM 2019

Turneringen pågår mellan den 11 och 26 Januari 2019, och kommer att hållas i Tyskland, samt i Danska Jyske Bank Boxen och Royal Arena. IHF:s president Hassan Moustada förväntar sig att biljetter till Handbolls VM 2019 kommer att bli slutsålda på alla arenor, och menar till och med på att det finns en chans till världsrekord i antal åskådare. 

Sverige har hittills tagit 4 guld, 3 silver och 4 brons i Handbolls-VM. Kan detta vara året då Sverige tar sitt femte VM-guld? Se matcherna på plats i Frankrike med Handbolls VM biljetter från StubHub!

Matcher i Danmark

Alla biljetter betalas i SEK. Priserna i USD beräknas i informativt syfte.

Matcher i Tyskland

Alla biljetter betalas i SEK. Priserna i USD beräknas i informativt syfte.
Vi använder cookies för att bättra våra webbtjänster. Genom att gå vidare samtycker du till dess användning. Läs mer om Cookiepolicy här.