Upplev Ishockey-VM 2018 på plats

Ishockey-VM 2018 äger rum mellan den 4:e och 17:e maj. Den här gången kommer matcherna att spelas i Danmark: dels i Köpenhamn och i Herning. Sexton landslag tävlar om äran att få bli världsmästare i ishockey, och konkurrensen är som vanligt stenhård. Vill du vara med på plats där allt händer? StubHub har ett brett utbud av ishockeybiljetter, däribland biljetter till Ishockey VM 2018. Se hur de skickligaste lagen möts för att kämpa om vinsten i säsongens mest spännande ishockeyturnering. 

Sedan Ishockey VM:s början år 1920, är Ryssland det land som har vunnit flest medaljer totalt sett. Landet har tagit hem hela 49 stycken, varav 22 medaljer togs som Sovjetunionen. Kanada kommer tätt efter med totalt 48 stycken, följt av Sverige med totalt 45 medaljer. Det är nästan alltid The Big SixRyssland, Kanada, Tjeckien, Sverige, USA och Finland – som tar sig vidare till slutfinalerna, och det är också de som står högst upp i medaljligan om man ser till tidigare resultat. Kampen mellan Sverige – Finland samt Sverige – Kanada är en klassiker som ofta äger rum under finalerna i Ishockey-VM, och som alltid är lika oförutsägbar. Vilket land kommer att vinna den här gången? Fixa dina Hockey VM biljetter på StubHub redan nu för ta reda på det, och se någon av matcherna live direkt från läktaren!

Sverige regerande mästare från förra året

Det svenska landslaget ligger i topp, och har goda förutsättningar att ta sig långt i kommande Ishockey-VM. Som ett av länderna i The Big Six har Sverige så gott som alltid slutat med bra resultat, och det var senast under det förra mästerskapet som vi tog hem den senaste guldmedaljen! Efter en spännande finalmatch mot Kanada blev det klart att det svenska landslaget stod som vinnare i Ishockey-VM - och det efter en hård kamp mot motståndarlaget! Efter en försiktig inledning och en första period helt utan mål, satte spelet igång rejält i de sista sekunderna av andra perioden. Victor Hedman satte det första målet och markerade 1-0 mot Kanada, och med det var spelet igång i full rullning. Kanada kom ikapp i tredje perioden, och med 1-1 som resultat fanns ingen annan utväg än att fortsätta med straffar. Henrik Lundqvist lyckades rädda flera mål från motståndarlaget, medan lagkamraterna Nicklas Bäckström och Oliver Ekman Larsson satte var sin straff för Sverige.

Sugen på att se hur det går denna gång? Missa inte ditt tillfälle att uppleva hockey i världsklass på plats! Danmark ligger bara en färja bort, så välj om du vill se någon av matcherna i Royal Arena eller Jyske Bank Boxen och skaffa dina Ishockey VM biljetter 2018 redan nu på StubHub!
Vi använder cookies för att bättra våra webbtjänster. Genom att gå vidare samtycker du till dess användning. Läs mer om Cookiepolicy här.