Upplev Ishockey-VM 2018 på plats

Ishockey-VM 2018 äger rum datumen mellan den 4:e och 17:e maj. Den här gången kommer matcherna att spelas i Danmark. Dessa actionfyllda matcher spelas dels i Köpenhamn och i Herning. Sexton landslag tävlar om äran att få bli världsmästare i ishockey, och konkurrensen är som vanligt stenhård. Vill du vara med på plats där allt händer? Här på StubHub hittar du enkelt dina ishockeybiljetter, däribland biljetter till Ishockey VM 2018. Var på plats och upplev hur de skickligaste lagen möts för att kämpa om vinsten i säsongens mest spännande ishockeyturnering. Årets lag som är med och slåss om guldet är bland annat Sverige, Danmark, Finland, Kanada, USA och Ryssland. Ta en titt på årets spelschema för att se vilka biljetter som passar dig bäst!

Världsmästerskapet i Ishockey genom tiderna

Tidernas första Ishockey VM gick av stapeln år 1920 och spelades traditionellt under datum i januari och februari. Tar man en titt på resultaten ser man att det är Ryssland som har vunnit flest medaljer totalt sett. Landet har tagit hem hela 49 stycken, varav 22 medaljer togs som dåvarande Sovjetunionen. Kanada kommer tätt efter med totalt 48 stycken, följt av Sverige med totalt 45 medaljer. Det är nästan alltid The Big Six – Ryssland, Kanada, Tjeckien, Sverige, USA och Finland – som tar sig vidare till slutfinalerna, och det är också de som står högst upp i medaljligan om man ser till tidigare resultat. Kampen mellan Sverige – Finland samt Sverige – Kanada är en klassiker som ofta äger rum under finalerna i Ishockey-VM, och som alltid är lika oförutsägbar. Vilket land kommer att vinna den här gången? Fixa dina Hockey VM biljetter på StubHub redan nu för ta reda på det, och se någon av matcherna live direkt från läktaren!

Sveriges landslag i Ishockey - regerande mästare 

Det svenska landslaget ligger i topp, och har goda förutsättningar att ta sig långt i kommande Ishockey-VM. Som ett av länderna i The Big Six och många proffsspelare i NHL har Sverige så gott som alltid slutat med bra resultat, och det var senast under det förra mästerskapet som vi tog hem den senaste guldmedaljen! Efter en spännande finalmatch mot Kanada blev det klart att det svenska landslaget stod som vinnare i Ishockey-VM - och det efter en hård kamp mot motståndarlaget! Efter en försiktig inledning och en första period helt utan mål, satte spelet igång rejält i de sista sekunderna av andra perioden. Victor Hedman satte det första målet och markerade 1-0 mot Kanada, och med det var spelet igång i full rullning. Kanada kom ikapp i tredje perioden, och med 1-1 som resultat fanns ingen annan utväg än att fortsätta med straffar. Henrik Lundqvist lyckades rädda flera mål från motståndarlaget, medan lagkamraterna Nicklas Bäckström och Oliver Ekman Larsson satte var sin straff för Sverige.

Hur kommer det att gå denna gång? Missa inte ditt tillfälle att uppleva hockey i världsklass på plats, och dessutom hos vårt grannland! Danmark ligger endast en färja eller bro bort. Välj om du vill kamma hem en biljett för att se någon av matcherna i Royal Arena eller Jyske Bank Boxen. Skaffa dina Ishockey VM biljetter 2018 redan nu på StubHub. Vill du uppleva ännu mer VM spänning under 2018 kan du dessutom fixa biljetter till världsmästerskapet i fotboll 2018, också här på StubHub


Toppmatcher

Alla biljetter betalas i SEK. Priserna i USD beräknas i informativt syfte.Vi använder cookies för att bättra våra webbtjänster. Genom att gå vidare samtycker du till dess användning. Läs mer om Cookiepolicy här.