K-POP

Är du redo att rocka loss till en av de mest älskade musikstilarna i världen? Skaffa biljetter till K-POP på StubHub! K-POP, eller koreansk pop, är en musikgenre med influenser från elektronisk musik, hiphop, synth, rock och R&B, som vuxit i rekordfart i flera delar av världen. Med ursprung i Sydkorea, har musiken influerats av den amerikanska musikindustrin och vuxit fram som en helt egen genre inom musikvärlden. 

K-POP - från enskilt fenomen till subkultur

Genren tog fart med gruppen Seo Taiji and Boys, som grundades 1992, då de började experimentera med olika musikstilar. Trion gjorde sitt första framträdande under MBC Talent Show, där de uppträdde med låten ”Nan Arayo”. De fick dåliga betyg av juryn, men sången blev omtyckt av folket och hade snart banat väg för andra låtar inom samma stil. 

Musikstilen började växa först i Korea och Japan, där den nästan utvecklats till en subkultur, och har sedan spridit sig till övriga delar av världen som Latinamerika, Europa, USA och Indien. Ett vanligt signalement för musikgenren är att blanda in engelska fraser i texterna, som annars är på koreanska. Detta kan vi också se i låtar där amerikanska artiser medverkar, såsom Akon, Kanye West och Snoop Dogg. Ett annat kännetecken är de medryckande dansstegen och koreografin som är en viktig del vad gäller K-POP. Ni minns kanske låten Gangman Style med Psy? Vi behöver inte säga mer!

K-POP biljetter finns att köpa för att se flera olika band. De mest berömda är kanske Bangtan Boys (BTB), Seventeen, The Solutions, Tiffany och V.O.S. Är du själv ett K-POP fan? Då får du inte missa att köpa biljetter till K-POP här på StubHub! Upplev en av de häftigaste musikstilarna som finns och dansa med i alla koreografier på plats!


Kategorier

Vi använder cookies för att bättra våra webbtjänster. Genom att gå vidare samtycker du till dess användning. Läs mer om Cookiepolicy här.