Biljetter till La Liga 2018/19

Spanska ligan, är en av de absolut bästa fotbollsligorna i världen! Oavsett om du vill se Atletico de Madrid eller känna spänningen i El Clasico mellan Barcelona och Real Madrid kan du enkelt klicka hem dina biljetter för att se fotboll i världsklass här på StubHub. Var säsong är det 20 lag som möter varandra för att vinna ligan som har underhållit och förbryllat oss ända sedan 1929. Senast kammade Barcelona hem segern efter en minst sagt spännande säsong, som fick dem att knipa titeln från regerande mästarna Real Madrid. Vilken är din känsla inför årets säsong? Följ spänningen och se hur det går innan finalen i maj. Skippa TVn eller streamingen i år och fixa La Liga biljetter redan nu på StubHub och se ditt favoritlag kämpa live om titeln i den spanska ligan!

La Liga genom tiderna

La Liga går tillbaks till 1929 och bestod från början av endast 10 stycken lag. Den allra första La Liga vanns av FC Barcelona, men Real Madrid kammade också hem några titlar tidigt i ligahistorien.  Dock var det först under 1950 talet som man verkligen kunde urskilja Real Madrid och Barcelona från konkurrensen. Totalt har 9 olika lag vunnit La Liga och däribland Real Madrid hela 33 gånger, Barcelona 24 gånger och Atletico de Madrid 10 gånger. Över tiden har totalt 60 lag spelat i La Liga genom åren och enligt UEFA har La Liga varit Europas toppliga de senaste fem åren . Olika lag från La Liga har vunnit de flesta Champions League finalerna, hela 17 gånger samt Europa League 10 gånger! Arenorna som denna fantastiska fotboll spelas på går inte heller av för tackor, vad sägs till exempel om Camp Nou, Bailados, Torrero och Santiago Bernabeu? Missa inte chansen att uppleva de bästa fotbollsmatcherna från de bästa arenorna. Klicka hem biljetterna som passar dig bäst här på StubHub!

Den stjärnspäckade La Liga

La Liga tabellen är alltid präglad av hård konkurrens och bjuder alltid på spänning i toppen. Det är många stjärnlag som spelar i La Liga, vad sägs till exempel om Atletico Madrid, Barcelona, Real Madrid, Malaga, Sevilla, och Valencia? Ser man till spelarnas håll är det lika stjärnspäckat. Lionel Messi har spelat i ligan sedans 2004 och leder skytteligan med hela 383 mål. Listad tvåa efter Messi hittar vi Cristiano Ronaldo. Portugisen har spelat i La Liga sedans 2009 och har under den tiden hunnit göra hela 311 mål. Det märks även på alla kostsamma transfers att det är toppspelare i La Liga. Rekordet för en La Liga transfer sattes redan 1961 to Luis Suarez gick från Barcelona till Internazionale. Sedan dess är de stora transfernamnen många, och Real Madrid är den La Liga klubben som pungat ut mest pengar för sina spelare. Vad sägs till exempel om Luis Figo, Zinedine Zidane, Cristian Ronaldo och Gareth Bale som signades från Tottenham Hotspur för den nätta summan 103.4 millioner euro. Med andra ord snackar vi fotboll i världsklass. Missa inte att klicka hem dina biljetter för att se en stjärnspäckad La liga match redan nu från  StubHub!


Real Madrid åter regerande mästare

La Liga är ingen lätt sak att vinna. 20 lag möts under 38 helger och spelar både hemma- och bortamatcher för att hamna i toppen av poängtavlan. Det gäller att klubblagen upprätthåller toppspelet under hela säsongen för att avsluta ligan med flest poäng. De tre sista lagen flyttas ner till Segunda División; de tre första är kvalificerade medan det fjärde kvalar till UEFA Champions League. Det femte, sjätte och i vissa fall även sjunde, får spela i UEFA Europa League. Att så pass många klubblag från ett och samma land får spela i Europas ligor är inte allmänt, det beror nämligen på att Spaniens liga är en av världens absolut bästa fotbollsligor. Enligt UEFA är ligan världens näst bästa efter engelska Premier League!

Under förra säsongen var det återigen Real Madrid som tog hem titeln i ligan, vilket innebär att de nu står som regerande mästare. Real Madrid är fortfarande det lag som har vunnit ligan flest gånger - nu hela 33 säsonger - följt av Barcelona med 24 vinster och därefter landets 3:a Atlético de Madrid (10 gånger). Med ett så pass starkt Real är frågan om konkurrenterna kan lyckas vinna över laget denna gång. Vad tror du?

Upplev spanska ligan på bästa möjliga sätt: på plats! Inte ens den största TV:n med det bästa ljudet kan uppnå stämningen som levs på stadion. Sitt bland riktiga fotbollsfantaster och se spelet hända mitt framför dig! StubHub ger dig chansen att närvara La Liga 2017/18 med biljetter som du kan köpa snabbt och säkert!


Biljetter till alla klubblag i La Liga


Vi använder cookies för att bättra våra webbtjänster. Genom att gå vidare samtycker du till dess användning. Läs mer om Cookiepolicy här.