Melodifestivalen

Det är ett av Sveriges mest sedda tv-program. Miljontals svenskar samlas framför tv:n varje år för att ta del av en av Sveriges största musiktävlingar: Melodifestivalen! Intresset för att se tävlingen live har ökat, och Ticketbis har fått tag på biljetter både till deltävlingarna och finalen, så att du lätt kan uppleva allt på plats. Stockholm, Malmö, Skellefteå, Växjö, Linköping eller Göteborg? Du väljer! Köp dina biljetter till Melodifestivalen här på Ticketbis, och var med då en ny stjärna koras.

Svenska bidrag i Melodifestivalen populära utomlands

Svenskarna är kända för att leverera inom musikbranschen. Det märks både på den mängd av svenska artister som har lyckats internationellt, samt på nivån av bidragen i Melodifestivalen. Sedan tävlingen anordnandes år 1958, har Sverige glänst med flera spektakulära artister och framträdanden. Den första artisten som vann Melodifestivalen genom omröstning var Siw Malmkvist, 1959. Året innan dess utsågs vinnaren genom ett internval, och det blev ingen annan än Alice Babs som fick representera Sverige med låten ”Lilla stjärna”. Efterkommande år har artister som Björn Skifs, ABBA, Carola, Kikki Danielsson, Roger Pontare och Sanna Nielsen röstats fram som vinnare, och det verkar bara gå bättre och bättre för svenskarna. På senare år har Sverige varit ett av de länder som fått flest poäng i den internationella tävlingen, och många av de svenska bidragen har även gått hem utanför Eurovision. Vinnarlåtarna ”Euphoria” av Loreen och ”Heroes” av Måns Zelmerlöw är exempel på bidrag som fortfarande spelas flitigt i internationell radio. Melodifestivalen 2017 närmar sig, och i år verkar intresset för tävlingen ha ökat. Biljetter till Melodifestivalen släpps snart, så håll ögonen öppna för att säkra din plats på Ticketbis. Vem blir årets nya stjärnskott? Var med och rösta fram Sveriges nya representant direkt från arenan!

Så går tävlingen till

Melodifestivalen är uppdelad i fyra olika deltävlingar, som äger rum i Malmö, Skellefteå, Växjö och Göteborg. Under deltävlingarna röstas de två bästa bidragen vidare direkt till finalen, medan de som hamnar på plats tre och fyra går vidare till Andra Chansen i Linköping. Där sker en ny omröstning, och de fyra bästa bidragen går vidare till den stora finalen på Friends Arena i Stockholm. Det är både tittarna och en jurygrupp som har inflytande över rösterna och de poäng som delas ut till respektive bidrag. Juryn och publiken delar ut 473 poäng vardera, och bör alltså ha lika stort inflytande över det slutgiltiga resultatet. Poängen beräknas procentuellt i förhållande till antalet röster. Fram till år 2001 var alla bidrag tvugna att utföras på svenska, men detta ändrades (kanske till Sveriges fördel) och låtarna kan nu framföras på valfritt språk.


Var

  • Alla
  • Sverige
Alla biljetter betalas i SEK. Priserna i USD beräknas i informativt syfte.

Kommande evenemang i Sverige

Scandinavium, Göteborg, Sverige
Från 218,72 USD 1 957,01 kr Det finns 40 biljetter kvar
Från 218,72 USD Det finns 40 biljetter kvar
Visa biljetter
Malmö Arena, Malmö, Sverige
Från 174,98 USD 1 565,61 kr Det finns 20 biljetter kvar
Från 174,98 USD Det finns 20 biljetter kvar
Visa biljetter
Vida Arena, Växjö, Sverige
Från 218,72 USD 1 957,01 kr Det finns 20 biljetter kvar
Från 218,72 USD Det finns 20 biljetter kvar
Visa biljetter
Kraft Arena, Skellefteå, Sverige
Från 218,72 USD 1 957,01 kr Det finns 22 biljetter kvar
Från 218,72 USD Det finns 22 biljetter kvar
Visa biljetter
Saab Arena, Linköping, Sverige
Från 167,69 USD 1 500,37 kr Det finns 22 biljetter kvar
Från 167,69 USD Det finns 22 biljetter kvar
Visa biljetter
Friends Arena, Stockholm, Sverige
Från 141,60 USD 1 266,96 kr Det finns 30 biljetter kvar
Från 141,60 USD Det finns 30 biljetter kvar
Visa biljetter
Vi använder cookies för att bättra våra webbtjänster. Genom att gå vidare samtycker du till dess användning. Läs mer om Cookiepolicy här.