Upplev Serie A live

Letar du efter biljetter till Serie A? Som en av världens bästa fotbollsligor lockar kampen om den efterlängtade vinnarpokalen - il scudetto – tusentals turister från hela världen. Stämningsfulla arenor fylls till både höjden och bredden gång på gång, och tittarna hejar ivrigt på sina favoritlag. Följ med om upplev det som alla pratar om, och skaffa dina Serie A biljetter på StubHub.

Biljetter för att se Juventus spela i Serie A

Den högsta divisionen i Italien, Serie A, startade säsongen 1929/1930 och de genom tiderna flesta ligamästarna har kommit från de norra delarna av landet och regionerna Piemonte med 43 segrar och Lombardiet 31 segrar. Från och med starten 1929 deltog 18 lag i Serie A. Sedans 2004/2005 spelar numera 20 lag i Serie A. Ligan klassas som en av de bästa i världen och brukar omnämnas som en av de mest taktisk nationella ligorna. Juventus har praktiskt taget dominerat de senaste åren i Serie A. Det har vunnit turneringen de senaste sex säsongerna, och de andra nitton lagen har fått se pokal efter pokal hamna i rivalernas händer. Juventus har vunnit titeln över 30 gånger, medan konkurrerande lag som Milan och Inter har vunnit knappt 20. Det intressanta med den italienska ligan är att över hälften av de aktuella lagen tidigare har hamnat på förstaplatsen i den sista rundan, så vem vet när någon av klubbarna kan sno hem förstaplatsen från Juventus? Kanske händer det denna säsong? Skaffa biljetter till Serie A för att vara med på läktaren när både nya och gamla tränare jagar efter guldet. Utöver förstaplatsen är det också en kamp om platserna från nummer två till sex. Det två bästa lagen i Serie A blir nämligen direktkvalificerade till gruppspelen i Champions League, och tredjeplatsen får chansen att spela playoffs. Fyran och femman går vidare till Europa Leagues gruppspel, medan laget som hamnar på sjätteplats går till kvalspelen. Italiensk fotboll har bra rykte, och det är så gott som alltid något av de italienska storlagen som är med i slutfinalerna i de stora europeiska turneringarna. Missa inte din chans att se en match i Serie A live med biljetter från StubHub. 

Il Scudetto – Den Världsberömda Serie A Trofén 

Vinnartiteln för Serie A kallas ofta scudetto ("small shield") eftersom sedan det vinnande laget kommer bära en liten vapensköld med de tre italienska färgerna under den följande säsongen. Från och med säsongen 2004-05 blev en faktisk trofé tilldelad klubben direkt på planen. Trofén, kallad Coppa Campioni d'Italia, har officiellt använts sedan 1960-61-säsongen, men mellan 1961 och 2004 användes den som pris för Lega Nazionale Professionisti. Med Serie A-biljetter kan du närvara vid matcherna i en av de bästa ligorna i världen och se på när lagen kämpar om denna pokal. Se de stora italienska spelarna på plats, och heja fram ditt favoritlag ända in i det sista. Ta en titt här på sidan och välj de biljetter som du tycker bäst om – snabbt och säkert på StubHub. 

 

OBS!

OBS! Står det "TESSERA DEL TIFOSO: NECESSARIA" ("SUPPORTERKORT: NÖDVÄNDIG") på de biljetter som du vill köpa, bör du erhålla det italienska supporterkortet i fråga.
För ytterligare information: Italiensk fotboll.


Populära matcherKommande matcher med Serie A-lag

Vi använder cookies för att bättra våra webbtjänster. Genom att gå vidare samtycker du till dess användning. Läs mer om Cookiepolicy här.