VM Ryssland 2018

På StubHub, erbjuder vi ett brett utbud av biljetter till VM så att du får chansen att se dina favoriter live! Världens största fotbollsturnering kommer att hållas i Ryssland, och det är bara ett par år bort! Efter en serie ansträngande kvalomgångar, är antalet kvalificerade länder totalt trettiotvå. Ta reda på vilket lag som får äran att kamma hem guldet på plats och boka biljetter till VM i Ryssland 2018 nu!

Den första VM-värden var Uruguay år 1930 och endast tretton lag från Europa, Nordamerika och Sydamerika var med och tävlade. VM 1950 var året då en hel del förändringar kom till, eftersom det var den första turneringen efter andra världskriget. Ändringar och tillägg har gjorts i hela fotbolls-VMs historia, fram till 1998 då formeln fulländades. Som det ser ut idag spelas turneringen enligt följande: den är uppdelad i två faser, den första fasen är gruppspel, den andra är knockout. I gruppspelet delas lag in i åtta grupper av fyra (märkt alfabetiskt t ex. Grupp A, Grupp B osv). De fyra lagen möter de andra och spelar då tre matcher, sedan går gruppens två bästa lag vidare till nästa steg. Knockout-fasen består av sexton lag, som innefattar kvartsfinalen och semifinalen som till sist leder fram till finalen. En match spelas också mellan de förlorande semi-finalisterna för att bestämma tredje plats, eftersom det sker innan finalen. Finalmatchen spelas som vanligt under nittio minuter, då spelet går in i extra tid som sedan går in i straff (om inget resultat sker inom extra tid).

Mästerskapet inträffar vart fjärde år, en tradition som sträcker sig ända tillbaka till trettiotalet. Idag har Brasilien flest VM-titlar och landet var även värdnation år 2014. Glöm inte att köpa dina biljetter till VM i Ryssland 2018 och upplev varje sekund av spänning på plats!


Vi använder cookies för att bättra våra webbtjänster. Genom att gå vidare samtycker du till dess användning. Läs mer om Cookiepolicy här.